Att tänka på miljön är viktig inte bara för nuvarande generationer men givetvis även för kommande. Vi har bara en jord och det är viktigt att verkligen förstå det – det kommer inte bli bättre om vi inte alla hjälps åt.

bilväg bilDet är lätt att bara fortsätta leva som vi alltid har gjort – det är nämligen väldigt bekvämt. Men det går inte. Vi måste läsa på och lära oss vad som är miljövänligt och vad som är de facto skadligt. Mer om vår omgivning, miljö och acetaldehyd går det att läsa om på nätet. På Naturvårdsverket kan man bland annat lära sig mer om gifter och skadliga kemiska ämnen i den yttre miljön.

Avgasfusk dödar

I en artikel i Sveriges Radio går det att läsa om hur avgasfusk, som det Volkswagen stod för, kan orsaka förtidig död hos tusentals i Europa. Detta är något som forskare vid det kända universitetet MIT i Boston har räknat ut. Det är nämligen hela 2,6 miljoner bilar som varit med i studien och deras utsläpp är det som livslängden beräknats på. Det är alltså bilar med mjukvara som gjort att utsläppen sänkts när bilarna testats – ren och skär fusk med andra ord. Trots den stora skandalen ”dieselgate”, som skedde för några år sedan fortsätter VW att öka, och det särskilt i USA och Europa. Nu är bolaget inne på den femte månaden i rad med en tillväxt på över tio procent, det visar på att biljätten har en väldigt trogen skara fans som hänger med trots tuffa tider. Inget tycks stoppa dessa, vare sig Brexit, Trumps hot om importtullar eller miljötänket hos bilköparna.

Volkswagens 2016 präglades av den uppmärksammade dieselskandalen. Men också av rekordförsäljning och en global tillväxt på 3 procent – Dagens Industri